2017 m. sausio 20 d., penktadienis

Vegan Cepelinai

~10 cepelinų pagaminti
JUMS REIKĖS:
  • 3 vnt. iš vakaro virtų su lupyna bulvių
  • 3 nevirtų bulvių
  • pakelio krakmolo
ĮDARUI:
  • virtų grybų
  • svogūno
  • česnako
  • prieskonių
PADAŽUI:
  • ryžių, avižų ar kitos grietinėlės(ne veganai gali naudoti tiesiog pieno grietinėlę :)
  • svogūnų
  • česnakų
  • pusė morkos
  • krapų 
  • 1 arbatinis šaukštelis miltų be kaupo
  • pipirų, druskos, mėgiamų prieskonių
Pasiruoškite įdarą:
pakepinkite svogūną, kol gražiai pagels, sudėkite grybus, suberkite pipirus, druską, mėgiamus prieskonius ir pakepinkite viską keletą minučių. Pabaigoje suberkite smulkintus česnakus.


Užvirinkite didelį puodą vandens. Didelį todėl, kad verdami cepelinai laisvai turėtų kur "plaukioti" :) į užvirusį vandenį supilkite pusėje stiklinės vandens ištirpintus 2 šaukštus krakmolo.

Pasiruoškite cepelinus:

Nulupkite visas bulves. Virtas ir nevirtas bulves sutarkuokite per sūriui skirtą tarką (galite įberti truputį druskos). Įberkite pusę pakelio krakmolo, minkykite. Tešla turi būti lipni, bet neturi likti prilipus prie rankų. T. y. turi būti tokia, kad patogiai ir lengvai galėtumėte formuoti cepelinus. Jeigu tešla per skysta - trūksta krakmolo - įberkite dar.
Paimkite kumščio dydžio tešlos gabalėlį, jį delne atsargiai suplokite, ištiesinkite per visą delną, imkite šaukštą įdaro, dėkite į vidų ir formuokite cepeliną. Jeigu jums nepavyksta gražiai jo "uždaryti" - pašlapinkite rankas šaltame vandenyje ir formuokite šlapiomis rankomis - tuomet cepelinas gražiai formuosis, susilygins jo paviršius. Gerai uždarykite, kad įdaras liktų giliai viduje.
Atsargiai vieną po kito cepelinus dėkite į verdantį vandenį.
Retkarčiais pamaišykite, kad cepelinai nesuliptų ir nepriliptų prie dugno.
Virti apie 40 min. (priklauso, kokio dydžio jūsų cepelinai)

Kol verda cepelinai pasiruoškite padažą:
pakepinkite svogūnus, smulkiai tarkuotą morką, kai iškeps ir gražiai apskrus - tuomet suberkite smulkintą česnaką, dar šiek tiek pakepinkite ir įberkite 1 arbatinį šaukštelį miltų. Pakepinkite keletą sekundžių gerai išmaišykite supilkite grietinėlę. Pakaitinkite, kol užvirs, nuolat maišykite.

Skanaus ! :-) O skonis tikrai Mmmmm.... :) 





1 komentaras:

  1. viskas puiku tik galetumet parasyti kiek ir ko naudoti, kiek gramu ir grybu ir tt, dekui

    AtsakytiPanaikinti