2017 m. sausio 15 d., sekmadienis

Baklažanų piršteliai - sweet chilli padaže

JUMS REIKĖS:

  • Baklažano
  • Kukurūzų krakmolo, 4 šaukštai (arba jei neturite tiks ir bulvių krakmolas) 
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos
PADAŽUI:
  • Morkos
  • Česnako
  • Čili pipirų (džiovintų, arba miltelių)
  • Sojos padažo, 4 šaukštai
  • Rudojo cukraus, 1 šaukštas
  • Pomidorų pastos, 3 šaukštai (galite naudoti pomidorų padažą)
  • Kukurūzų krakmolo, 1 šaukštas
  • Vandens, pusė stiklinės.
Supjaustykite baklažaną pailgais pagaliukais, gausiai apibarstykite druska ir palikite kiaurasamtyje 10-15 min., kad nuvarvėtų iš jų išsiskyręs vanduo. Į tą laiką pasiruoškite padažą: juostelėmis susmulkintą morką pakepinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, bet neperkepkite - morka turi išlikti šiek tiek traški. Sudėkite česnaką, pakepinkite keletą sekundžių ir tuomet suberkite cukrų, supilkite soją, pomidorų pastą. Vandenyje ištirpinkite krakmolą ir supilkite į keptuvę, sumažinkite ugnį, maišykite, kol padažas sutirštės.
Baklažanus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apvoliokite kiekvieną baklažano pirštelį krakmole ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Pakepinkite kol gražiai apskrus. Išimkite iš aliejaus ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Taip apkepinkite visus baklažanus.
Patiekite su ryžiais ant viršaus užpylę padažo.
Skanaus ! :-)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą