...pirmą kartą pabandžiau, ir labai gerai pavyko - susidaiginti Mung pupuoles ! :-)
Negaliu atsidžiaugti ir skoniu ir nauda organizmui!
(apie visą naudą rasite aprašyta po receptu)
Negaliu atsidžiaugti ir skoniu ir nauda organizmui!
(apie visą naudą rasite aprašyta po receptu)
JUMS REIKĖS:
- Pupuolių daigų:
Daiginimas: užmerkti pupeles vandenyje per naktį, ryte nuvarvinti per sietelį ir taip palikti tame sietelyje visai dienai. Vakare, praskalauti vandeniu, suberti į stiklainį, uždėti švarią medžiaginę servetėlę, paversti stiklainį kampu (kad galėtų ištekėti perteklinis vanduo) ir palikti per naktį. Ryte vėl praskalauti švariu vandeniu pupuoles, vakare vėl... Ir taip 3-4 dienas. Kol pupelės pasipuoš gražiomis uodegėlėmis.
- Virtų grikių
- Kiaušinių, 2 vnt. (aš naudoju užplikintas maltas linų sėmenis, 5 didelius šaukštus)
- Prieskonių
- Miltų, 5 šaukštų (aš naudoju grikių, be glitimo)
- Aliejaus kepimui
Visas dalis salotoms dubenyje sumaišykite, užpilkite užpilu. Užberkite daigų.
Visus blynų ingridijentus gerai sumaišykite, turi gautis lipni standi masė. Šaukštu kabinkite gautą masę, dėkite į įkaitintą keptuvę, šiek tiek paplokite šaukštu, paformuokite blyno formą. Apkepkite kol šiek tiek apskrus.
Mėgaukitės ! :-)
Mėgaukitės ! :-)
O dabar - nepatingėkite, ir paskaitykite, nustebsite kokį gėrį suvalgėte...! :-)NAUDA:
Mung pupuolių daigai:
Mung pupuolių daigai:
daiguose yra iki šimtą kartų daugiau
fermentų nei vaisiuose ir daržovėse, kurie puikiai veikia sveikatą ir
lengvina virškinimą. Būtent dėl to jie rekomenduojami visiems, kurie
nori aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis Šios pupelės yra labai maistingos, gerai
virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių
skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario. Sudaigintos Mung pupelės vitamino A vertė
prilygsta citrinai, tiamino vertė prilygsta avokadui, riboflavino yra
tiek, kiek džiovintame obuolyje, niacino - kiek banane, askorbo rūgšties
- kiek ananase.
Pastarnokai:
Ypač daug šiose daržovėse yra kalio, angliavandenių, vitamino B1, B2, provitamino A, folio rūgšties, karotino, vitaminų C ir PP. Taip pat šaknyse yra eterinio aliejaus, furokumarino, izopimpinelino, berganteno, pasternozido, rutino. Pastarnokai gerina virškinimą ir ramina nervų sistemą. Jame esantis kalis šalina iš organizmo skysčių perteklių ir reguliuoja kraujo apytaką, saugo nuo koronarinių kraujagyslių ir žarnyno spazmų.
Avokadas:
Avokadai yra itin sveikų baltumų, baltymų ir maistingų angliavandenių šaltinis. Avokado minkštime yra 15-35% riebalų, kurie yra laikomi labai kokybiškais aliejais, ir 1,5-2,1% organizmo lengvai įsisavinimų baltymų bei mineralinių medžiagų. Avokadai yra praturtinti variu, kuris yra labai reikalingas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Šiuose vaisiuose yra net 11 vitaminų rūšių – A ir B grupės vitaminų bei vitamino C, D, E, G ir K bei karotino, biotino ir lecitino.
Grikiai:
Grikiai yra vienas iš vertingiausių maisto produktų, pagal savo maistines savybes jis yra lygus ar netgi lenkia daržoves ir vaisius. 100 gramų grikių yra 343 kalorijos, todėl tai puikus energijos šaltinis, ypač pradedant dieną. 100 gramų produkto yra 13 gramų baltymų ir visos žmogui būtinos amino rūgštys. Grikiai yra vienas iš geriausių maistinių skaidulų šaltinių. Taip pat grikiai yra geras B grupės vitaminų šaltinis, ypač vitamino B2 ir B3. Be visa to, tai ir ypatingai vertingas mineralų šaltinis, ypač vario, magnio, mangano ir fosforo.
Pastarnokai:
Ypač daug šiose daržovėse yra kalio, angliavandenių, vitamino B1, B2, provitamino A, folio rūgšties, karotino, vitaminų C ir PP. Taip pat šaknyse yra eterinio aliejaus, furokumarino, izopimpinelino, berganteno, pasternozido, rutino. Pastarnokai gerina virškinimą ir ramina nervų sistemą. Jame esantis kalis šalina iš organizmo skysčių perteklių ir reguliuoja kraujo apytaką, saugo nuo koronarinių kraujagyslių ir žarnyno spazmų.
Avokadas:
Avokadai yra itin sveikų baltumų, baltymų ir maistingų angliavandenių šaltinis. Avokado minkštime yra 15-35% riebalų, kurie yra laikomi labai kokybiškais aliejais, ir 1,5-2,1% organizmo lengvai įsisavinimų baltymų bei mineralinių medžiagų. Avokadai yra praturtinti variu, kuris yra labai reikalingas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Šiuose vaisiuose yra net 11 vitaminų rūšių – A ir B grupės vitaminų bei vitamino C, D, E, G ir K bei karotino, biotino ir lecitino.
Avokaduose nėra cukraus, o 100 g šių
daržovių yra 120 kalorijų. Nepaisant to, kad tai gana didelis kalorijų
kiekis, organizmas avokade esančių riebalų nekaupia, o sparčiai
perdirba. Avokadas turi tam tikrų savybių, kuris greitina medžiagų
apykaitą ir net gi tirpdo riebalų perteklių organizme. Še vaisiai taip
pat teigiamai veikia smegenis, nervų sistemą ir kepenis. Avokadai taip
pat yra veiksminga cholesterolio ir cukraus kiekio kraujyje mažinimo
priemonė. Vaisiai yra naudingos tiek sergantiems širdies ligomis ir
turintiems kraujagyslių sistemos sutrikimus, tiek šių ligų
profilaktikai.
Avokadai yra prisotinti
polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios mažina kraujo klampumą ir
krešėjimą bei didina kraujagyslių sienelių elastingumą. Avokaduose gausu vitaminų A ir E, kurie padeda puoselėti odos grožį –
suteikia daugiau elastingumo ir spindesio. Be to, avokadai užkerta kelią
raukšlių susidarymui ir saugo nuo dermatito.Grikiai:
Grikiai yra vienas iš vertingiausių maisto produktų, pagal savo maistines savybes jis yra lygus ar netgi lenkia daržoves ir vaisius. 100 gramų grikių yra 343 kalorijos, todėl tai puikus energijos šaltinis, ypač pradedant dieną. 100 gramų produkto yra 13 gramų baltymų ir visos žmogui būtinos amino rūgštys. Grikiai yra vienas iš geriausių maistinių skaidulų šaltinių. Taip pat grikiai yra geras B grupės vitaminų šaltinis, ypač vitamino B2 ir B3. Be visa to, tai ir ypatingai vertingas mineralų šaltinis, ypač vario, magnio, mangano ir fosforo.
Šakniavaisiai turi
daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio,
silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno
ir cinko.
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi
daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio,
silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno
ir cinko.
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi
daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio,
silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno
ir cinko.
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi
daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio,
silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno
ir cinko.
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi
daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio,
silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno
ir cinko.
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą