2017 m. sausio 16 d., pirmadienis

Salotos su daigais ir grikių blynai

...pirmą kartą pabandžiau, ir labai gerai pavyko - susidaiginti Mung pupuoles !  :-)

Negaliu atsidžiaugti ir skoniu ir nauda organizmui!
(apie visą naudą rasite aprašyta po receptu)


JUMS REIKĖS:
  • Pupuolių daigų:
    Daiginimas: užmerkti pupeles vandenyje per naktį, ryte nuvarvinti per sietelį ir taip palikti tame sietelyje visai dienai. Vakare, praskalauti vandeniu, suberti į stiklainį, uždėti švarią medžiaginę servetėlę, paversti stiklainį kampu (kad galėtų ištekėti perteklinis vanduo) ir palikti per naktį. Ryte vėl praskalauti švariu vandeniu pupuoles, vakare vėl... Ir taip 3-4 dienas. Kol pupelės pasipuoš gražiomis uodegėlėmis.

        Salotoms:
  • Avokado
  • Pomidorų
  • Salotų
  • Pastarnoko
  • Užpilui: Alyvuogių aliejaus+citrinos sulčių+pipirų
     
        Blynams:
  • Virtų grikių
  • Kiaušinių, 2 vnt. (aš naudoju užplikintas maltas linų sėmenis, 5 didelius šaukštus)
  • Prieskonių
  • Miltų, 5 šaukštų (aš naudoju grikių, be glitimo)
  • Aliejaus kepimui

Visas dalis salotoms dubenyje sumaišykite, užpilkite užpilu. Užberkite daigų.
Visus blynų ingridijentus gerai sumaišykite, turi gautis lipni standi masė. Šaukštu kabinkite gautą masę, dėkite į įkaitintą keptuvę, šiek tiek paplokite šaukštu, paformuokite blyno formą. Apkepkite kol šiek tiek apskrus.
Mėgaukitės ! :-)



O dabar - nepatingėkite, ir paskaitykite, nustebsite kokį gėrį suvalgėte...! :-)NAUDA:
Mung pupuolių daigai:

daiguose yra iki šimtą kartų daugiau fermentų nei vaisiuose ir daržovėse, kurie puikiai veikia sveikatą ir lengvina virškinimą. Būtent dėl to jie rekomenduojami visiems, kurie nori aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis Šios pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario. Sudaigintos Mung pupelės vitamino A vertė prilygsta citrinai, tiamino vertė prilygsta avokadui, riboflavino yra tiek, kiek džiovintame obuolyje, niacino - kiek banane, askorbo rūgšties - kiek ananase.

Pastarnokai:

Ypač daug šiose daržovėse yra kalio, angliavandenių, vitamino B1, B2, provitamino A, folio rūgšties, karotino, vitaminų C ir PP. Taip pat šaknyse yra eterinio aliejaus, furokumarino, izopimpinelino, berganteno, pasternozido, rutino.
Pastarnokai gerina virškinimą ir ramina nervų sistemą. Jame esantis kalis šalina iš organizmo skysčių perteklių ir reguliuoja kraujo apytaką, saugo nuo koronarinių kraujagyslių ir žarnyno spazmų.

Avokadas:

Avokadai yra itin sveikų baltumų, baltymų ir maistingų angliavandenių šaltinis. Avokado minkštime yra 15-35% riebalų, kurie yra laikomi labai kokybiškais aliejais, ir 1,5-2,1% organizmo lengvai įsisavinimų baltymų bei mineralinių medžiagų. Avokadai yra praturtinti variu, kuris yra labai reikalingas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Šiuose vaisiuose yra net 11 vitaminų rūšių – A ir B grupės vitaminų bei vitamino C, D, E, G ir K bei karotino, biotino ir lecitino.
Avokaduose nėra cukraus, o 100 g šių daržovių yra 120 kalorijų. Nepaisant to, kad tai gana didelis kalorijų kiekis, organizmas avokade esančių riebalų nekaupia, o sparčiai perdirba. Avokadas turi tam tikrų savybių, kuris greitina medžiagų apykaitą ir net gi tirpdo riebalų perteklių organizme. Še vaisiai taip pat teigiamai veikia smegenis, nervų sistemą ir kepenis. Avokadai taip pat yra veiksminga cholesterolio ir cukraus kiekio kraujyje mažinimo priemonė. Vaisiai yra naudingos tiek sergantiems širdies ligomis ir turintiems kraujagyslių sistemos sutrikimus, tiek šių ligų profilaktikai.
Avokadai yra prisotinti polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios mažina kraujo klampumą ir krešėjimą bei didina kraujagyslių sienelių elastingumą. Avokaduose gausu vitaminų A ir E, kurie padeda puoselėti odos grožį – suteikia daugiau elastingumo ir spindesio. Be to, avokadai užkerta kelią raukšlių susidarymui ir saugo nuo dermatito.

Grikiai:
Grikiai yra vienas iš vertingiausių maisto produktų, pagal savo maistines savybes jis yra lygus ar netgi lenkia daržoves ir vaisius. 100 gramų grikių yra 343 kalorijos, todėl tai puikus energijos šaltinis, ypač pradedant dieną. 100 gramų produkto yra 13 gramų baltymų ir visos žmogui būtinos amino rūgštys. Grikiai yra vienas iš geriausių maistinių skaidulų šaltinių. Taip pat grikiai yra geras B grupės vitaminų šaltinis, ypač vitamino B2 ir B3. Be visa to, tai ir ypatingai vertingas mineralų šaltinis, ypač vario, magnio, mangano ir fosforo.

Šakniavaisiai turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko.

Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko.

Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko.

Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko.

Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Šakniavaisiai turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų, negu morkos. Ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko.

Daugiau: http://sveikata.tv3.lt/straipsnis/kuo-naudingi-pastarnokai-2101?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą