2017 m. sausio 14 d., šeštadienis

Burnočių košė

...ypač maistinga ir vertinga košė...


JUMS REIKĖS:
  • 1 puodelio burnočių kruopų
  • 1 puodelis karšto vandens
  • 1,5 stiklinės migdolų pieno (arba kito mėgiamo pieno, arba tiesiog vandens)
  • Džiovintų vaisių
  • Riešutų
KAIP GAMINTI? 

Iš vakaro kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, ir palikite per naktį brinkti. (Galima kruopų ir nebrinkinti per naktį, tuomet teks ilgiau pavirti, apie 20 min.) Ryte į kruopas supilkite pieną, maišydami užvirinkite, virkite apie 10 min. Suberkite nuplautus džiovintus vaisius, išmaišykite ir uždengę palaikykite dar 10 min. Patiekę ant stalo pabarstykite riešutais. Viskas ! Skanaus :-) 

NAUDA:
Burnočio kruopose-
Vitaminas A, C, kalis, fosforas, kalcis, geležis
Sauja burnočio turi daugiau kalcio nei stiklinė pieno !
Burnočio baltymai yra pačios aukščiausios kokybės, lenkia bent kurį kitą javą ar baltyminį produktą.
Vieno iš svarbiausių aminorūgščių - lizino - yra du/tris kartus daugiau nei kitose grūdinėse kultūrose!
Neturi glitimo !

Burnočio sėklos – lengvas, greitai įsisavinamas maistas. Šiose kruopose taip pat yra vitaminų A ir C, geležies, fosforo, kalio, bei kalcio. Kupina sauja burnočio turi daugiau kalcio nei stiklinė pieno.

Plačiau www.sulieknek.lt
Burnočio sėklos – lengvas, greitai įsisavinamas maistas. Šiose kruopose taip pat yra vitaminų A ir C, geležies, fosforo, kalio, bei kalcio. Kupina sauja burnočio turi daugiau kalcio nei stiklinė pieno.

Plačiau www.sulieknek.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą