2017 m. sausio 13 d., penktadienis

Čili žiediniai kopūstai

...šeip man žiediniai kopūstai ("kalafijorai") kažkokie beskoniai... o vasarą jų užderėjus nemažam kiekiui, norisi kažkaip skaniai suvartoti :-) Taigi, sugalvojau, kad juos reikia trumpam pamarinuoti...

JUMS REIKĖS:

  • Žiedinio kopūsto
    MARINATUI:
  • Čili pipirų miltelių
  • Rūkytos paprikos miltelių
  • Krakmolo, 1 šaukštas
  • Ryžių miltų, 1 šaukštas
  • Pomidorų pasta, 6 šaukštai (Arba pora sunokusių pomidorų)
  • Sojos padažas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Truputis citrinos sulčių
  • Azijietiškų prieskonių mišinio
  • Čiobrelio
  • Baziliko
  • Česnako

KAIP GAMINTI?
Žiedinį kopūstą padalinti į daug mažų dalelių. Sudėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 10min., nukošti ir atvėsinti. Tuomet marinatui skirtus produktus sudėti į S formos smulkintuvą ir viską sumalti iki skystos masės. Marinatą supilti ant žiedinių kopūstų, uždengti dangčiu ir suplakti, kad visi gabalėliai pasidengtų marinatu. Palikti 10-15 minučių pastovėti. Viską suberti į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir pagruzdinti grill'iaus režime kol gražiai pagels.
Skanaus ! :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą