2017 m. sausio 13 d., penktadienis

Moliūgų sriuba su karamelizuotais avinžirniais



JUMS REIKĖS:
  • Moliūgo
  • Morkų, 4 vnt.
  • Bulvių, 4 vnt.
  • Svogūno, 2 vnt.
  • Česnako, 4 skiltelės
  • Aliejaus
  • Virtų avinžirnių, 2 puodeliai
  • Vandens
  • Kario prieskonio 
  • Lauro lapelių
  • Pipirų (maltų ir kvapiųjų žirnelių)
  • Mėgstamų prieskonių
  • Citrinos
  • Medaus, 1 arbatinis šaukštelis
  •  Žalumynų (petražolių, bazilikų, krapų)
  • (Vietoj druskos aš naudoju džiovintus jūros kopūstus)
KAIP GAMINTI?

Pirmiausia pasiruoškite avinžirnius - jie ilgokai verda. Galite juos užmerkti iš vakaro ir ant rytojaus pavirti 15-20 min., kol išvirs.
Ruoškite sriubą:
Moliūgą nulupkite, išdarinėkite sėklas, supjaustykite pusė obuolio dydžio gabalais. Taip pat nuskustas morkas, bulves ir vieną svogūną supjaustę panašaus dydžio gabalais sumeskite į vandenį ir virkite, kol suminkštės.
Kol verda daržovės, susismulkinkite likusį svogūną ir jį pakepinkite ant keptuvės, kol gražiai pagels. Baigiant kepti svogūnui į keptuvę suberkite smulkintą česnaką. Svogūnus ir česnakus išimkite iš keptuvės, įpilkite truputį aliejaus ir suberkite išvirtus avinžirnius, įmeskite 1 skiltelę česnako, įberkite maltų pipirų ir medaus šaukštelį. Viską pakepinkite keletą minučių.
Kai išvirs daržovės jas nukoškite. Vandens neišpilkite, jums jo prireiks norint atitaikyti sriubos tirštumą ! Daržoves blenderiu sutrinkite, įpilkite likusio daržovių sultinio iki Jums norimos konsistencijos. Suberkite prieskonius, lauro lapelį, pipirus, suberkite kepintus svogūnus ir česnakus ir ant silpnos ugnies pavirkite 5-8 min. Maišykite, kad neprisviltų.
Pagardinkite karamelizuotais avinžirniais, žalumynais ir įsispauskite citrinos.
Skanaus ! :-)


NAUDA:
Moliūgas yra mažai kaloringas, 100 gramų moliūgų, vos 26 kalorijos,
Moliūge nėra sočiųjų riebalų ir cholesterolio
Moliūgas puikus antioksidantų, maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis.
Moliūgas yra vienas iš geriausių beta karotino šaltinio, tai galingas antioksidantas.
moliūgas yra naudingas jūsų širdies ir kraujotakos sistemai, jame yra maistinių skaidulų, kalio ir vitamino C, A, E. (Maistinės skaidulos padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir reguliuoja cukraus kiekį.)
Moliūgo vartojimas gali paskatinti moterų vaisingumą, kadangi jame yra daug geležies.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą